Συμμετοχή ΦοΔΣΑ στην 3η Ανθοκομική Έκθεση Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης

Ελλάδα

Ο Περιφερειακός ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 στην 3η Ανθοκομική Έκθεση Σπερχειάδας, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Εμπορικό Σύλλογο Σπερχειάδας και τον Δήμο Μακρακώμης, με την στήριξη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

Με βασικό σύνθημα «Ένας κήπος όλη η πόλη», η κεντρική πλατεία της Σπερχειάδας γέμισε με πολύχρωμα λουλούδια και με μηνύματα τοπικών συλλόγων και φορέων για την αναγκαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, ο ΦοΔΣΑ με το δικό του σύνθημα «Μειώνουμε… Επαναχρησιμοποιούμε… Ανακυκλώνουμε…», υλοποίησε βιωματικές & διαδραστικές περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων, σε θέματα ορθής διαχείρισης των απορριμμάτων και την προώθηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μικροί και μεγάλοι γνώρισαν την αξία της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, της επαναχρησιμοποίησης, της διαλογής στην πηγή και άλλων πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον με στόχο την εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων πρώτων υλών, φυσικών πόρων και ενέργειας, συνειδητοποιώντας την ατομική περιβαλλοντική τους ευθύνη.

Ειδικότερα, τα παιδιά συμμετείχαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό στο παιχνίδι των καρτών, έλυσαν αινίγματα για το περιβάλλον και έπαιξαν bowling & μπάσκετ με ανακυκλώσιμα υλικά, κατανοώντας στην πράξη τη συμβολή της επαναχρησιμοποίησης στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως είναι η φαντασία, η δημιουργικότητα κ.ά..

Παράλληλα, ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ διένειμε ενημερωτικό υλικό με πρακτικές συμβουλές για την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής ενώ δεσμεύεται να συνεχίσει να ενισχύει τις πρωτοβουλίες για περιβαλλοντικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των πολιτών, και ιδιαίτερα των μαθητών, σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.