Ένα νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο ανέρχεται στα 375 εκατομμύρια δολάρια, αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για την Ουκρανία

Κόσμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ουκρανία στον τομέα της άμυνας, το οποίο εκτιμάται ότι αξίζει 375 εκατομμύρια δολάρια. Η ανακοίνωση αναμένεται να γίνει από την πόλη Χιροσίμα, όπου ο Πρόεδρος Μπάιντεν παραμένει για τη σύνοδο κορυφής της G7, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters που επικαλείται αξιωματούχο των ΗΠΑ.

Το πακέτο βοήθειας αναμένεται να περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού, πυρομαχικά και εκτοξευτές πυραύλων τύπου HIMARS, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Την προηγούμενη Παρασκευή, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε αποκαλύψει ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν έδειξε υπονοούμενα για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών F-16, στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βλαντίμιρ Ζελένσκι, αντιμετώπισε με ενθουσιασμό την “ιστορική”, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση των ΗΠΑ να υποστηρίξουν το διεθνές συνασπισμό που στηρίζει την παράδοση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα του.


free photo pexels