Ο Πούτιν αποδίδει εύσημα στις ρωσικές δυνάμεις για την κατάκτηση της Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία

Κόσμος

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, επαινεί τις ρωσικές δυνάμεις για την απόκτηση του ελέγχου της πόλης Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο ηγέτης του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι οι πολεμικοί της επιχείρησης για την κατάληψη της Μπαχμούτ θα τιμηθούν με επάξιες διακρίσεις.

Προηγουμένως, το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα επιβεβαίωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναλάβει τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, η απελευθέρωση της Μπαχμούτ ολοκληρώθηκε χάρη στις επιθετικές ενέργειες των μονάδων της Wagner, με τη στήριξη της πυροβολικής και της αεροπορίας.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο επικεφαλής των ρωσικών μισθοφορικών δυνάμεων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, υποστήριξε ότι οι δυνάμεις του έχουν καταλάβει την πόλη Μπαχμούτ, παρά τη διάψευση του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο Πριγκόζιν έχει αναγνωρίσει ότι η Μπαχμούτ, που είχε πληθυσμό 70.000 κατοίκων πριν τον πόλεμο, δεν είναι στρατηγικής σημασίας, αλλά έχει αποκτήσει συμβολική σημασία λόγω της έντασης των μάχων και των υψηλών απωλειών και για τις δύο πλευρές.


free photo pexels