ΑΑΔΕ: Το προηγμένο ψηφιακό μέσο που εμποδίζει τη φοροδιαφυγή

Οικονομία

Οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα έχουν στη διάθεσή τους νέα ψηφιακά εργαλεία που θα εφοδιάζουν τους ελεγκτές για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Αυτά τα εργαλεία περιλαμβάνουν την ηλεκτρονική εφαρμογή “ΕΛΕΓΧΟΣ Live”, η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση ελέγχων επί τόπου και την έκδοση ηλεκτρονικών σημειωμάτων με φόρους και πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων.

Τα νέα αυτά ψηφιακά εργαλεία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως σε περίπου 30.000 ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς κατά τη θερινή περίοδο, με έμφαση στα καταλύματα και τα τουριστικά κέντρα. Στην πρώτη γραμμή των ελέγχων θα βρίσκονται νησιά του Αιγαίου, όπως Μύκονος, Σαντορίνη, Πάρος, Ρόδος, Κέρκυρα, Κρήτη, καθώς και χερσαίοι προορισμοί της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και της Εύβοιας.

Με τη χρήση της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν πρόσβαση σε οικονομικά στοιχεία των ελεγχόμενων ατόμων στην οθόνη των φορητών υπολογιστών τους. Θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις αποδείξεις, να διασταυρώνουν πληροφορίες και, μετά το πέρας της διαδικασίας, να εκδίδουν ηλεκτρονικά σημειώματα διαπιστώσεων ελέγχου.

Τα ηλεκτρονικά σημειώματα θα αποστέλλονται αυτόματα στην ηλεκτρονική θυρίδα του φορολογούμενου μέσω του taxisnet για περαιτέρω ενέργειες.


free photo pexels