Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Νέα της Περιφέρειας

Μετά από πρόσκληση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας , Φανής Παπαθωμά, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης.

1.Απολογισμός Χειμερινής Περιόδου 2022 – 2023 (παγετός – πλημμύρες – χιονοπτώσεις ).
2.Σχεδιασμός , δράσεις και λήψη Μέτρων για την αντιμετώπιση των Δασικών Πυρκαγιών Περιόδου 2023.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, Σπύρος Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος Διστόμου – Αράχωβας Αντίκυρας , Γιάννης Σταθάς, ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων, Ιωάννης Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού, Νώντας Τσιγαρίδας , ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Τανάγρας, Ευάγγελος Καρίγιαννης, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Λιβαδειάς, Κώστας Μιχάλης ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούμης, ο Διοικητής Α.Τ. Λιβαδειάς, Ιωάννης Τσίμπρης, ο Διοικητής της Π/Υ του Νομού Βοιωτίας Πύραρχος Περικλής Κουλκουβίνης , ο Λιμενάρχης του Α’ Λιμενικού Τμήματος Αντίκυρας Υποπ/ρχος, Στέργιος Γκουράρος, ο Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας , ο Δ/ντής Δασαρχείου Λιβαδειάς, Ιωάννης Ζουρνής, εκπρόσωπος Νοσοκομείου Λιβαδειάς, Βασίλης Παπαθανασίου, ο Υπεύθυνος ΕΚΑΒ, Γεώργιος Φελεκίδης, εκπρόσωπος ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, Δημήτρης Κούνιος, ο Προϊστάμενος Τομέα Δικτύου ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς, Ευάγγελος Μπραούζος , ο Δ/ντής ΔΕΔΔΗΕ Θήβας Συμεών Σιούτας, ο Διοικητής Μ.Κ. Αλιάρτου, Λεωνίδας Τσατσανιάς, εκπρόσωπος της 114 Πτέρυγας Μάχης Υποσμηναγός, Αργύριος Στάθης, εκπρόσωπος ΚΕΠΒ Θηβών Αξιωματικός Επιχειρήσεων, Δημήτριος Ανδρέου, ο Δ/ντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, Δημήτριος Κυριτσόπουλος, εκπρόσωπος Α/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, Αλεξάνδρα Γερογιακομου, οι Εθελοντικές Δυνάμεις Σχηματαρίου (ΕΔΥΣ), Ιωάννης Καττός, Υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι Δήμων, Οργανισμών, Φορέων, Εθελοντικών Οργανώσεων , καθώς και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος και η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων, Ισιδώρα Παπαντωνίου. Διαδικτυακά συμμετείχαν στη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π ο Πρ/νος Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζώης Πολύζος, ο Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Στερεάς Ελλάδας ,Κώστας Καραμπέτσος και ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας.
Πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος, τόσο στον απολογισμό της χειμερινής περιόδου όσο και για τον Σχεδιασμό της Αντιμετώπισης των Δασικών Πυρκαγιών Περιόδου 2023.

«Στην σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – ΣΟΠΠ, έγινε ο απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2022-2023. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των εμπλεκομένων φορέων, των Δήμων, των υπηρεσιών και εθελοντικών οργανώσεων, για την άψογη συνεργασία με την περιφέρεια, και αυτό αποδείχθηκε από τα ικανοποιητικά αποτελέσματα αντιμετώπισης των προβλημάτων της χειμερινής περιόδου, όπου δεν έμεινε κανένα χωριό αποκλεισμένο, κανένας δρόμος κλειστός.
Επίσης προγραμματίστηκαν οι δράσεις και οι ενέργειες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων, τόσο σε επίπεδο ετοιμότητας – πρόληψης όσο και σε επίπεδο αντιμετώπισης για την καλοκαιρινή περίοδο 2023.
Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι ο αναγκαίος συντονισμός όλων των Φορέων για τα καλύτερα αποτελέσματα, γιατί προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά» .