Επιμελητήριο Εύβοιας: αποστολη στη Διεθνή Έκθεση «The Design Show» στο Κάϊρο της Αιγύπτου

Νέα της Περιφέρειας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Εύβοιας στο Κάιρο απαρτιζόμενη από επαγγελματίες του Κατασκευαστικού κλάδου Δομικών υλικών Αρχιτεκτονικής.

Η αποστολή διοργανώθηκε από τον Φορέα στοχευμένα το χρονικό διαστημα 31/5-4/6/2023, λόγω της διοργάνωσης της Διεθνούς Έκθεσης Κατασκευαστικού κλάδου Δομικών υλικών Αρχιτεκτονικής THE DESIGN SHOW η οποία έλαβε χώρα στο Κάιρο, το χρονικό διάστημα 1-3/6/2023. Η εν λόγω πολύ σημαντική έκθεση αρχιτεκτονικής εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού, κατασκευαστικού κλάδου και δομικών υλικών, απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, διακοσμητές, συμβούλους κτιρίων και μηχανικών, προγραμματιστές σχεδιασμού και τοπογράφους.

Την επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 7 τεχνικών κατασκευαστικών εταιρειών – μελών του Φορέα, συνόδευσαν και συντόνισαν, οι κ. κ. Βασίλειος Βαρελάς (Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου) και Χρήστος Παύλου (Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου).

Κατά τη διάρκεια της πραγματοποιήθηκαν γόνιμες επιχειρηματικές συναντήσεις με σκοπό την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των ευβοϊκών επιχειρήσεων σε μια πολύ σημαντική αγορά. Για το ίδιο λόγο, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και επαφές με θεσμικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας της Αίγυπτου, με σημαντικότερη, αυτή με τον Εξοχότατο Πρέσβη κ. Νικόλαο Παπαγεωργίου, ΠΥA΄ στο κτίριο της Πρεσβείας στο Κάιρο, ένα κτίριο το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως έδρα της εξόριστης Ελληνικής κυβέρνησης την περίοδο 1941-1944.

Στην Διεθνή έκθεση «The Design Show» συμμετείχε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία με την συνδρομή του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων (ΚΥΕ) οργάνωσε και συντόνισε πολύ επιτυχημένα μια δυναμική παρουσία στην έκθεση αποτελούμενη από 4 επιχειρήσεις του κλάδου των κατασκευών και των δομικών υλικών.