Έκτακτη Σύγκλιση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Βοιωτίας

Νέα της Περιφέρειας

Έκτακτη Σύγκλιση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π. Ε. Βοιωτίας (Σ.Ο.Π.Π.), πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2023, με θέμα: «Αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων (Καύσωνας , Δασικές Πυρκαγιές 2023).

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση κινητοποίηση και ό άριστος συντονισμός όλων των δυνάμεων, για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να εκδηλωθούν από σήμερα έως και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας , το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Βοιωτίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα είναι ανοιχτά επί 24ώρου βάσης για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε επείγουσας κατάστασης.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας Γιάννης Σταθάς, ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, από τον Δήμο Λεβαδέων ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Κώστας, από τον Δήμο Θηβαίων ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Παπαναστασίου Σπύρος, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούμης, , ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βοιωτίας Κακούρης Γεώργιος, ο Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Τσίμπρης Ιωάννης , ο Διοικητής της Π/Υ του Νομού Βοιωτίας Κουλκουβίνης Περικλής , ο Ταγματάρχης ΚΕΠΒ Θήβας Ανδρέου Λεόντιος. Συμμετείχαν επίσης ο Δασάρχης Λιβαδειάς Ζουρνής Ιωάννης , ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Θήβας Σιούτας Συμεών, εκπρόσωποι από την ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς Μπραούζος Ευάγγελος και Λαμπίδης Δημήτρης , ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος , η Προϊσταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ισιδώρα Παπαντωνίου, Η Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Καϊτατζή Σοφία.

«Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος .

Η Π.Ε. Βοιωτίας και τα Γενικά Νοσοκομεία του Νομού μας, θα βρισκόμαστε όλοι σε επιφυλακή και θα προβούμε ακόμα και σε έκτακτη μεταβολή του ωραρίου μας , διαθέτοντας όλα τα μέσα μας , για την αντιμετώπιση του καύσωνα.

Ακολουθούμε πιστά τις βασικές οδηγίες για την διαχείριση του καύσωνα που έχουν εκδοθεί από την Πολιτική Προστασία με Δελτίο Τύπου.

Κλιματιζόμενη αίθουσα θα είναι στη διάθεση των πολιτών, στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Π. Ε.Β. Πάντα με την σκέψη μας στον πολίτη της Βοιωτίας θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για την αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών

Καλώ τους πολίτες , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Όλος ο μηχανισμός και όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή .Όλες οι υδροφόρες είναι γεμάτες με νερό. Είμαστε σε ετοιμότητα. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά