Ουκρανία: Βομβαρδισμός εστιατορίου στην πόλη Κραματόρσκ – Αναφορές για πιθανά θύματα

Κόσμος

Σήμερα, ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης Κραματόρσκ στην ανατολική Ουκρανία βομβαρδίστηκε με πυραύλους και υπάρχουν ανησυχίες για τον αριθμό των πιθανών θυμάτων.

Ο περιφερειάρχης του Ντονέτσκ, Πάβλο Κιριλένκο, ανέφερε σε ουκρανική τηλεόραση ότι δύο πύραυλοι χτύπησαν το Κραματόρσκ, ειδικότερα ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης, όπου πολλοί άμαχοι είχαν συγκεντρωθεί, αν και ο ακριβής αριθμός των τραυματιών ή νεκρών παραμένει αδιευκρίνιστος προς το παρόν.

Ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), παρούσα στον τόπο της επίθεσης, μετέδωσε ότι έξω από το εστιατόριο “Ria Pizza” είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, ενώ ασθενοφόρα, ο δήμαρχος της πόλης, αστυνομικοί και στρατιώτες είχαν σπεύσει στο σημείο.

Ο 32χρονος σεφ, Ρουσλάν, επέζησε από το κατεστραμμένο εστιατόριο και αναφέρθηκε ως “τυχερός”, δείχνοντας προς τον ουρανό, επισημαίνοντας ότι υπήρχαν πολλοί πελάτες μέσα στο εστιατόριο κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Μια κοπέλα διηγήθηκε ότι ο 23χρονος ετεροθαλής αδερφός της εργαζόταν στην κουζίνα και δεν έχει ανασυρθεί από τα συντρίμμια ακόμη.

Πριν τη ρωσική εισβολή, ο πληθυσμός του Κραματόρσκ ήταν 150.000 κατοίκων, και είναι η μοναδική μεγάλη πόλη στην ανατολική Ουκρανία που δεν βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο.


free photo pexels