Παράταση φορολογικών δηλώσεων για το έτος 2023

Οικονομία

Οι φορολογικές υποβολές και η αίτηση για παράταση που υποβάλλουν οι λογιστές και οι εκπρόσωποι της αγοράς βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο των συζητήσεων για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων που παρέμβησαν κάλεσαν για μία ακόμη φορά να ανακοινωθεί άμεσα η παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει το μεσημέρι της 31ης Ιουλίου, ώστε να δοθεί άνεση στους λογιστές και τους φορολογούμενους που έχουν πληγεί από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις πυρκαγιές. Ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες. Υπογράμμισε πως έχει γίνει σημαντική προσπάθεια από τους λογιστές και κάλεσε τους φορολογούμενους να συνεχίσουν να προσέρχονται και να μην αφήνουν περιθώρια για καθυστερήσεις, ενώ οι αποφάσεις για παράταση “θα ανακοινωθούν έγκαιρα”. Παράλληλα, έκανε μια νέα ανακοίνωση.

Επισήμανε ότι θα πραγματοποιηθεί επικοινωνία με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, προκειμένου να καθοριστεί ένα σαφές πλαίσιο και ένα πρόγραμμα για το επόμενο έτος και τα επόμενα έτη, ώστε “να μην υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω παρατάσεις υποβολής”.

Οι λογιστές συμφωνούν με αυτήν την πρόταση, επιμένοντας ότι η λογική πρέπει να επικρατήσει στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.


free photo pexels